Registracija Prijava
Prijava
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
Blagovna znamka:

SimAktiv, 20 tablet

Redna cena
7,83 €

Popusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje stroškov dostave.

Načini plačila Dostava Osebni prevzem

Podrobno o izdelku

Simaktiv je medicinski pripomoček proti napihnjenosti v obliki tablet, ki se uporablja za lajšanje neprijetnih simptomov, povezanih s požiranjem zraka in napenjanjem.

Učinkovitost medicinskega pripomočka je posledica delovanja simetikona in aktivnega oglja. Simetikon spremeni površinsko napetost zračnih mehurčkov pene v vsebini prebavnega trakta, zato mehurčki razpadejo. Aktivno oglje absorbira nastale pline. Delovanje je izključno mehansko.

Dvoslojna tableta v 15 minutah sprosti približno 50 % sestavin v želodcu in se v celoti razgradi v črevesju v eni uri. Sestavine se ne absorbirajo v prebavilih in ne motijo absorpcije hranil.

Priporoča se za simptomatsko zdravljenje težav povezanih z napihnjenostjo želodca ali črevesja zaradi kopičenja plinov. Lajša s tem povezane bolečine in krče ter preprečuje napenjanje in spahovanje.

Navodila za uporabo
Sestavine

Ena tableta vsebuje:
• 50 mg simetikona
• 300 mg aktivnega oglja

Sestavine: simetikon, aktivno oglje, maltodekstrin, saharoza, mikrokristalna celuloza, hidroksipropilmetilceluloza, polivinilpirolidon, silicijev dioksid, natrijev karmelozat, polivinilpolipirolidon, gliceril behenat, silicijev dioksid, magnezijev stearat (rastlinski).

Opozorila

Pred uporabo preberite priloženo Navodilo za uporabo ker vsebuje za vas pomembne podatke o navodilih za uporabo in pomembne varnostne informacije

Znani neželeni učinki: Pri uporabi v priporočenih odmerkih lahko zaradi prisotnosti aktivnega oglja opazimo temno rjavo barvo blata. Ta pojav je povsem normalen in nima patološkega pomena. Srednjeročnih in dolgoročnih neželenih učinkov niso ugotovili. Izdelek ne vpliva negativno na čutne sposobnosti (stopnja pozornosti, sposobnost upravljanja vozil ali opravljanje drugih dejavnosti).

Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 14 let. Hranite izven dosega otrok. Ne jemljite tablet v ležečem položaju. Izdelka ne smete uporabiti po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in pretisnem omotu. Tablet iz poškodovane embalaže ne smete uporabljati. Vsaka tableta je samo za enkratno uporabo in jo je treba odstraniti iz pretisnega omota tik pred uporabo; ne poskušajte ponovno uporabiti tablet, ki so bile delno uporabljene (prej zlomljene) ali so stale zunaj pretisnega omota. Nepravilno ravnanje lahko povzroči kontaminacijo izdelka.

Priporočenega odmerka ne smete prekoračiti. Izdelka ne uporabljajte v primeru znanih želodčnih ali črevesnih razjed. Ne uporabljajte v primeru črevesne obstrukcije (zapore). Izdelka ne jemljite pri uporabi drugih peroralnih medicinskih pripomočkov ali zdravil: adsorpcijska moč aktivnega oglja in simetikona lahko negativno vpliva na njihovo učinkovitost.

V primeru sočasnih farmakoloških terapij se pred jemanjem medicinskega pripomočka SIMAKTIV posvetujte s svojim zdravnikom. Simetikon lahko prepreči učinek nekaterih reagentov, ki se uporabljajo pri diagnostiki, na primer Guaiac gumi.

Izdelek je namenjen neprekinjeni uporabi do 30 dni; če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom.

Oglejte si tudi
Master Aid zaščita za prste - L, 2 kosa
Medicinski pripomoček


Redna cena: 6,52
Filtral bralna očala F45122 (+2,0), modra
Medicinski pripomoček


Redna cena: 10,99
Obesimed Forte, 28 kapsul
Medicinski pripomoček


Redna cena: 25,84
Isla Ginger, 60 pastil
Medicinski pripomoček


Izdelek trenutno ni na zalogi

Naši farmacevti svetujejo

Meritve in svetovanje
Koledar

V Lekarni Ljubljana smo ponovno začeli izvajati meritve in svetovanja o zdravem življenjskem slogu. Storitve zdravega življenjskega sloga niso zgolj preventivne, saj omogočajo tudi odkrivanje posameznikov z večjim tveganjem za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. V kolikor imate še kakšno vprašanje glede svojega zdravja, so vam naši strokovni sodelavci v lekarnah na voljo za nasvet in pomoč. Prav tako je na voljo storitev svetovanje na daljavo telefarmacija.

Farmacevt odgovarja

{{ errors.first('zadeva') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('message') }}
{{ errors.first('agree') }}


S klikom na gumb »Prijavi me« boste prejemali e-novice Spletne Lekarne Ljubljana, ki vključujejo obvestila o lekarniških storitvah, dogodkih, ugodnostih, predstavitve izdelkov, strokovne članke in nasvete ter pomembna obvestila uporabnikom.

V kolikor bi želeli prejemati tudi prilagojeno ponudbo ali nam dali soglasje za izvajanje trženjskih raziskav, prosimo obkljukajte spodnja polja:

  • {{ errors.first('gdpr_prilagojena_ponudba') }}
  • {{ errors.first('gdpr_trzenjske_raziskave') }}

S klikom na gumb »Prijavi me« potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami glede obdelave osebnih podatkov in nameni zbiranja le-teh ter se strinjate s splošnimi pogoji uporabe portala Spletna Lekarna Ljubljana in dajete privolitev, da želite prejemati zgoraj označena sporočila. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete na naši spletni strani.

Zapri
Hitre povezave